Veel mensen hebben een buddy. Zoals in de film The Intouchables worden Philippe (de man in de rolstoel) en Driss (de verzorger van Philippe) uiteindelijk goede buddies en ondernemen ze samen leuke dingen. Nooit de film The Intouchables gezien? ’t Blijft een aanrader! Het is een ontzettend mooie film.

Het verhaal vind ik mooi, samen leuke dingen doen. Voorbeeld: Driss leert met hem om te gaan en wordt een begeleider van hem en doen samen leuke dingen. Later gaan ze bijvoorbeeld samen naar de rolstoel-monteur en voeren ze dat ding op, dan scheuren ze samen er vandoor. Zo mooi om te zien!

M’n favoriete scene blijft dat ze samen in de auto zitten. Driss weigert hem te vervoeren in de paus-mobiel die hij heeft, en helpt hem in een alledaagse auto. Prachtig vind ik dat Driss niet kijkt naar Philippe’s beperking, maar wat er wél mogelijk is!

Zelf zou ik ook een buddy willen, om leuke dingen te ondernemen. Vaak ben ik op websites aan het zoeken, bijvoorbeeld bij zorgvoorelkaar.com. Maar het blijft lastig, in deze tijden hebben we het allemaal erg druk, en de tijden vliegen voorbij.

Toch geloof ik erin dat we, net zoals in die film, samen sterker staan. En dat je op zo’n manier  mooie banden kan krijgen.