Het is moeilijk om vriendschappen in ’t echt te maken als rolstoelgebruiker. De meeste kijken je maar raar aan omdat je er anders uitziet dan anderen (afwijkt wat voor hun “normaal” is, wat niet zo is..) en sommige anderen zien je gewoon niet “staan” (flauw!).

Maar iedereen is anders, je hoort elkaar wel te accepteren!
Ik heb zelf wel in m’n leven een paar echte vrienden gemaakt waar ik op kan bouwen en weet dat ze er voor me zullen zijn (en andersom!).

Wat vervelend is, dat sommige mensen wel zeggen dat ze tijd voor je willen maken, bijvoorbeeld om af te spreken. Maar na 5 jaar nog steeds niks van gekomen is. Laatst kreeg ik wel een WhatsApp’je dat we snel een keer moeten afspreken en daarna hoor je er niks meer van of alleen als er in de privé-sfeer dingen gebeuren. Het blijft toch vervelend!