Het liefst praat je ook fijn tijdens het eten en eet je tussendoor. Maar voor mij is dat een groter probleem. Iets waar ik al heel m’n leven last van heb en wat helaas nog te vaak gebeurd, is stikken in eten. Ik ben geboren met een keelgat zo groot als een rietje, natuurlijk is dat wel een beetje meegegroeid zoals bij anderen. Maar alsnog is dat niet zo groot bij anderen. Soms heb ik er nog last van, vroeger stikte ik bijna dagelijks.

Laatst ben ik daarvoor naar de dokter geweest en kreeg ik de advies om niet te praten tijdens het eten (Wat erg moeilijk is voor mij!) en meer bewuster te slikken. Gelukkig heb ik daardoor de laatste tijd minder, tot geen last meer van. Helaas gaat het soms alsnog fout, bijvoorbeeld met rundvlees (dan zou je je afvragen “waarom eet je het dan?”. De meeste zijn er niet van bewust dat je ook dingen in je leven doe waar je zelf ook niet bij stilstaat.

Laatst was ik een half uur lang gestikt. Nu zou je je afvragen waarom ik dit vertel? Omdat dit helaas ook een deel uitmaak van mijn leven.. Natuurlijk zal ik de details besparen voor jullie. Maar de meeste wisten dit nog niet over mij, en ik vind het toch belangrijk omdat dit ook onderdeel is van mijn leven.

Als je vragen hebt, mag je ze sowieso altijd stellen!