Vast een rare titel zo als je dit zo leest en vooral met het idee dat ik in een rolstoel zit. Gelukkig kan je dingen op meerdere manieren opvatten. Als je kijkt dat ik niet ouder dan 1 jaar zou worden volgens de dokters, nooit zou kunnen praten (dat haal ik de laatste jaren even in!), eigenlijk gewoon zou leven als een kasplant, ging ik toch vooruit! Daar ben ik enorm blij mee.

Stel je voor als er pas op je 17de autisme bij je is geconstateerd. Iedereen had “z’n mening al klaarliggen”, maar ik probeerde me er toch niks van aan te trekken. Ik ging vooruit! Zoals bijna iedereen op de wereld, werd ook ik vaak gepest. Wat ik heb geleerd is dat je er niks van aan moet trekken! Dat je ondanks je beperkingen moet blijven doorvechten! 🙂
“Ik heb geen idee waarom men zei dat het niet kon, zeg liever ‘ga maar dat is leuk, dat moet je doen’*”
*Quote uit het lied: Vandaag ben ik gaan lopen – Acda & de Munnik