De verschillende manieren van aanbidding blijf ik mooi vinden om te zien. Maar wat als je in rolstoel zit of last hebt van een andere (lichamelijke) beperking. Dan is het lastig om bijvoorbeeld te knielen. Ik hoor mensen weleens zeggen: “Aanbidden doe je op je eigen manier”. Natuurlijk kan je ook aanbidden in een rolstoel. Al is het maar je arm strekken of je hand opheffen. Het gaat er ook om dat je met Hem bezig bent.

Zelf mis ik dat wel, bij God neerknielen. Het gevoel hebben om met je hart bij Zijn troon te mogen uithuilen en troost te mogen vinden als je dat nodig hebt! Ik denk ook dat er anderen zijn die het knielen bijvoorbeeld misschien erg missen.

Verder kun je op veel manieren met aanbidding bezig zijn. Er is vast een manier die bij jou past! Je kent de Opwekkingsbundel waarschijnlijk wel. Daar staan veel liederen in die iets vertellen over aanbidden. Ik heb er een paar op een rij gezet:

549 – “Ik kniel neer en belijd. U bent Heer, in dit huis”
707 – “…met diep ontzag aanbid ik U. Heilig God, ik zing mijn loflied nu…”
786 – “Laat mijn stem uw woorden spreken, om uw liefde uit te delen. Neem dat aan als liefdeslied voor U.

Eigenlijk maakt het niet uit hoe wij Hem aanbidden. God kijkt naar onze harten! Zoals in 786 gaat het er ook om dat we zijn liefde mogen uitdelen.

548 – “U kijkt veel dieper in mij door de buitenkant heen doorgrond het diepst van mijn hart.”

Misschien is het belangrijkste in het leven: Liefde, blijdschap en vrede!

Ik ben erg benieuwd naar hoe jullie er tegenover staan!