De geboorte van Alex verliep snel. Opeens was hij daar. Maar net zo snel als hij er was, was hij ook weer weg. De dokters namen hem gelijk mee. Als ouders zijnde denk je wel van “wat gebeurd er nou?” Gelukkig kon Alex’ vader gelijk mee achter de dokters aan naar de couveuse-afdeling, waar hij allerlei onderzoeken kreeg. Al snel was wel duidelijk Alex klompvoetjes had, werd hij ook gelijk aan de beademing gelegd en werd al snel duidelijk dat het zuigreflex ook niet aanwezig was.

Alex verbleef 4 maanden lang in het ziekenhuis. De zusters waren lief voor Alex. En wij waren zo veel en zo lang mogelijk in het ziekenhuis met z’n broertje. Uiteindelijk werd de diagnose gesteld.

We waren erg blij dat Alex mee naar huis mocht, dan kon hij lekker in z’n eigen bedje slapen en was hij altijd bij ons. Wij verwisselden zelf de sonde en we zorgden ervoor dat hij het niet benauwd kreeg.

Geschreven door mijn lieve moeder Tineke van Turenhout