Eigenlijk is het van de zotte dat mensen er vanuit gaan dat mensen met een rolstoel geen relatie kunnen krijgen met een ‘regulier’ persoon. Ik heb helaas al vaak van mensen gehoord van ga dan naar een dating-site voor mensen met een beperking. Alsof dat het enige oplossing is.

Het is gewoon een taboe wat doorbroken moet worden. Want uiteindelijk zijn we allemaal mensen! De oplossing is dat we meer naar elkaar omkijken en niet eens in de zin van dat er een relatie achter moet zitten. Vriendschappen zijn ook belangrijk! Geef ’t eens een kans om elkaar eerst te leren kennen. Een handicap is bijvoorbeeld niet gebonden aan gezelligheid en humor! 🙂

Alles is mogelijk, zo ook de koppel Shane en Hannah hebben al 4 jaar een relatie. Zo heeft hij SMA en zij vliegt blij door het leven heen.

https://www.instagram.com/p/BkajnmRF1AA

Dan zie je toch dat liefde alles doorbreekt! Zo maken ze ook samen een YouTube-kanaal over hun leven samen. Voor hun zijn er geen obstakels.

Zo help Hannah haar vriendje Shane met de zorg. “Als Hannah en ik op stap gaan, denkt iedereen sowieso dat ze mijn verzorgster of mijn zus is. Of erger nog, mijn moeder. Dat we elkaar graag zien, komt bij de mensen blijkbaar niet op. Er hangen veel taboes rond iemand met een beperking. Een van de hardnekkigste is dat die persoon geen romantiek zou kennen. Dat is onzin natuurlijk.’’

https://www.instagram.com/p/BqWIv1AFzEs

Zo wil ik zeggen dat er echt meer mogelijk is, zolang je maar verder kijkt dan een rolstoel of andere obstakels!

Copyright foto: Shane Burcaw