Ooit eens afgevraagd hoe dat zou voelen als je dat nooit hebt gekund? Mogen knielen, mogen liggen voor God? Natuurlijk als we bij de hemelpoort komen en we treden binnen, dan zijn we in een lichaam zonder beperkingen. Maar zolang ik hier op deze aardplaneet woon, zal ik moeten dealen met mijn handicap. De beperkingen van mijn spieren en pijnen.

Dan denk je misschien, waar is knielen/op je knieën belangrijk voor? Buigen voor de Allerhoogste als je bijvoorbeeld in aanbidding bent. Ik ben best een traditioneel persoon, een trouwaanzoek zou ik nooit zelf kunnen doen. Mocht je je rot voelen en even je frustraties willen uiten op de vloer? Noem maar nog een paar punten (doe maar, ben best benieuwd!)

Misschien moet je er niet zoveel mee bezig zijn, hoor ik je denken. Maar je voelt je gewoon meer afhankelijk van anderen. Ook altijd dezelfde houding in een rolstoel. Natuurlijk is onze ogen heffen naar boven (Psalm 121) al erg belangrijk. Maar soms merk ik dat het voor mij nog niet genoeg is.